De trainers

“Talent zichtbaar maken en meewerken aan persoonlijke groei, daar krijg ik energie van.”

Ramona is de coördinator van de opleiding. Sinds 2013 werkzaam als zelfstandig trainer in gedrag en communicatie en als studiekeuze- en loopbaan adviseur. Daarvoor heeft ze ook gewerkt in de welzijnssector vanuit de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening. ‘Het werken met jongeren is afwisselend, omdat ze volop in ontwikkeling zijn, het geeft voldoening om een stukje mee te mogen lopen en met hen te kijken naar wie ze zijn en wat daarbij past in de vorm van opleiding en beroep. We starten altijd met het kijken naar wie je bent en daarna pas naar wat je wilt gaan doen. We werken naar een passende keuze en doen dat ook op een praktische manier, zodat de studiekiezer echt op weg wordt geholpen.’

Inmiddels heeft Ramona ook ervaring vanuit het werken op een MBO in de regio als studiekeuzeadviseur. Daar wordt gewerkt met individuele trajecten, maar als er veel studenten zijn die met de huidige opleiding willen (of helaas moeten) stoppen, worden er ook trajecten in groepen aangeboden. Al ruim 20 jaar is ze ook mede-eigenaar van Catering Groep Nederland waar in ze altijd op zoek is naar de juiste mensen op de juiste plek, dat maakt dat de wereld van werk heel actueel blijft en ook loopbaanadvies van binnen uit bekend is. Inmiddels ruim 10 jaar geleden is vandaar uit ook TraineesPoint ontstaan, dat is volledig gericht op training en advies in gedrag en communicatie, daarin wordt ook veel gebruik gemaakt van het DISC profiel en de testen zoals LINC  die aangeboden worden door LDC. Jongeren komen daar ook voor advies in studiekeuze of ouders kloppen aan met een vraag om advies voor hun kind.

Ramona zorgt voor de rode draad in de opleiding en brengt veel praktijkervaring mee. Zij verzorgt in deze opleiding de onderdelen: HBO, WO, en de arbeidsmarkt. Het matchen van de leerling aan een opleiding en deelt vanuit haar eigen ervaring en over het opzetten van een eigen onderneming, dit ook aan de hand van haar eigen bedrijf: www.traineespoint.nl

ramona@opleidingstudiekeuzecoach.nl

Ramona Burgers

Opleidingscoördinator

“In de opleiding Studiekeuzecoach smelten haar beide passies samen en kan ze je laten profiteren van haar ruime ervaring met jongeren!”

Van jongs af aan wist Henriëtte al dat ze in het onderwijs wilde werken. Na de lerarenopleiding is ze in het reguliere vervolgonderwijs beland. Daarna heeft ze jaren het speciaal onderwijs ondersteund en daar is haar liefde voor de leerling ‘met het rugzakje’ ontstaan. Deze leerlingen, die vaak zoveel in hun mars hebben, hebben haar geraakt door hun kwetsbaarheid en  openheid. Daarnaast is ze als onderwijsvernieuwer actief geweest. Voor het MBO heeft ze aan 2 onderwijsprojecten gewerkt die tot doel hadden om niet alleen de leerstof, maar ook de leeromgeving beter af te stemmen op de leerling van nu.

Voor de klas staan heeft z’n charmes, maar ze voelt zich als een vis in het water als ze leerlingen in een kleinere setting kan begeleiden. Je kunt dan écht iets voor de ander betekenen. Ze heeft jarenlang met veel plezier als docent/studiebegeleider bij Instituut Nijenberg gewerkt, maar het ondernemersbloed stroomt door haar aderen, dus een eigen toko lag op een gegeven moment toch voor de hand (www.adhdenstresshantering.nl).

Naast het onderwijs heeft ze nog een andere passie, namelijk  psychologie. In 1999 is ze afgestudeerd als A&O psycholoog. Deze studie heeft haar breed gevormd en handvatten gegeven om de leerlingen nog beter te begrijpen en  te begeleiden.

In de opleiding Studiekeuzecoach smelten haar beide passies samen en kan ze je laten profiteren van haar ruime ervaring met jongeren. Ze laat je proeven waarom leerlingen zijn zoals ze zijn en ze vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk, zodat je met je kennis ook écht aan de slag kunt gaan om jongeren effectief te coachen. In de cursus neemt ze de onderdelen: De levensfase van de doelgroep, Counseling, Faalangt, ADHD, ASS, Hoogbegaafdheid, Hooggevoeligheid, Dyslexie, Dyscalculie en Globalisering en Verandering voor haar rekening.  Ze neemt je mee in de wereld van de jongeren en laat je zien en ervaren waarom jongeren zijn zoals ze zijn.

henriette@opleidingstudiekeuzecoach.nl

Henriëtte Vrijenhoek

Trainer

“Het is mijn passie om de studenten in studie en later in werk tot hun recht te laten komen!”

Connie Heijnekamp is al ruim 15 jaar een betrokken en gedreven studiekeuze- en loopbaancoach. Ooit is zij begonnen in de radiotherapie om van daaruit over te stappen naar het HR vak. Als rode draad liep daar altijd de ontwikkeling van mensen doorheen.

Zij werkt deels als zelfstandige en is deels werkzaam op scholen. De studenten begeleidt zij individueel of in groepen. Momenteel coacht zij een klas met studenten op het ROC die om wat voor een reden dan ook niet meer hun eigen studie kunnen vervolgen. Doordat de studie niet bij hen past maar bv ook door gedragsproblemen of verzuim. Hier is geen dag hetzelfde! Het is haar passie om de studenten in studie en later in werk tot hun recht te laten komen. Hen weer het vertrouwen te geven in zichzelf én in de toekomst. Haar startpunt is daarbij het talent van de student. Wat kan er wél en waar gaat het vlammetje van branden.

Daarnaast denkt zij mee in verschillende VSV projecten om ook zo het vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen, heeft zij een LOB leerlijn opgezet, was projectleider overstap MBO-HBO en was zij mentor van allochtone jongeren in een buurtcentrum. Zij heeft ervaring met tal van (online) testinstrumenten en opdrachten en heeft diverse coach opleidingen gedaan.

Connie geeft je tijdens de opleiding inzicht in het Onderwijs van Nederland, het voortgezet onderwijs en voortijdig schoolverlaten.

connie@opleidingstudiekeuzecoach.nl

Connie Heijnekamp

Trainer